BejelentésVörösiszap
Segítsünk a károsultakon. Hívja az 1752-es segélyvonalat!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás


A vörösiszap története

Elöntötte a vörös iszap a Veszprém megyei Devecser és Kolontár településeket, miután hétfőn kora délután átszakadt az ajkai timföldgyár vörös iszap tárolójának a gátja. A két településre, illetve a vasúti sínekre 6-700 ezer köbméter vörös iszap zúdult, az áradat melléképületeket, kerítéseket, állatokat sodort el. Sérülésről egyelőre nincs információ, a katasztrófavédelem megkezdte az érintett településeken a mentési munkát.
Kocsikat, állatokat, kerítéseket, melléképületeket sodort el a 6-700 ezer köbméternyi iszap áradata. Sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés. A két településen megkezdődtek a mentési munkák.
A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon Ajka és Devecser között Kolontár megállónál az áradat miatt le kellett zárni a vasúti pályát, mert vörös iszap folyik át a vasúti síneken.
Az Áldozatokról:
Kilencre emelkedett a kolontári iszapkatasztrófa áldozatainak száma szerdán, miután fél tíz előtt nem sokkal elhunyt az a kolontári idős lakos, akit az ajkai kórházban ápoltak az iszapömlés következtében elszenvedett sérülései miatt.

Az első négy halottat közvetlenül a múlt hétfői katasztrófa után megtalálták: egy 73 éves nőre ráomlott a háza, egy férfit az autójával együtt sodort el az ár, a harmadik pedig egy 14 hónapos kislány volt. A negyedik halottra az ajkai tűzoltók találtak rá kedden dél körül. Az ötödik áldozat az ajkai kórházba halt bele sérüléseibe, a hatodikat és hetediket múlt pénteken, a nyolcadikat pedig hétfőn találták meg a kármentesítésben dolgozók Devecser környékén az iszapban.

Képgaléria
Hírek
Motoros összefogás az iszapkatasztrófa károsultjaiért!

Ma már úgy tűnik, hogy a tiszai ciánmérgezés nagyságrendjét jócskán meghaladja a vörösiszap szennyezés, amelyet az ajkai timföldgyár egyik gátjának leomlása okozott 2010 október 4-én. 120 fő sérült meg, sok esetben maradandóan, de ami még fájóbb , 8 ártatlan ember lelte halálát a lúgos iszapárban. A talán helyrehozhatatlan környezeti katasztrófán túl családok százai vesztették el az otthonukkal együtt mindenüket, múltjukat és talán jövőjüket is. Idős emberek voltak kénytelenek végignézni, ahogyan életük egész munkája szinte perceken belül semmisül meg, pusztul el minden, amiért évtizedeken keresztül dolgoztak.Éppen ezért joggal lehetünk büszkék arra, hogy a meghatározó magyar motoros köröknek egyidőben, egymástól függetlenül jutott eszébe, hogy segítséget kell nyújtani! Néhány óra alatt páratlan mérvű összefogás alakult ki a közös cél érdekében, mert hiszen mi lehet fontosabb most, a tél közeledtével annál, hogy a mindenüket elvesztő emberek feje fölé mihamarabb kerüljön fedél, legyen pénzük meleg ruhára, ennivalóra. Egyként szállt harcba a hazai motoros társadalom színe – java kizárólag azért, hogy bebizonyítsa, a gyökereiket vesztett családok jövőjét meg lehet menteni, hogy példát mutasson összefogásból és megmutassa a gyászolóknak, a tragikus sorsú embereknek, hogy a bajban nincsenek egyedül! A segítség most először két keréken érkezik!

tovább >>


Gátszakadás Ajkán

Két héttel a gátfal átszakadása előtt, szeptemberben ellenőrizték a MAL vörösiszaptározóját a környezetvédelmi hatóság emberei. Az ellenőrzés tényére a természeti katasztrófa miatt összehívott miniszterelnöki sajtótájékoztatón derült fény, ahol az elhárítási feladatokat koordináló Pintér Sándor elmondta, hogy a Kolontárt és Devecsert elárasztó tározót rendszeresen ellenőrizték, „hogy megfelelően-e, a rendőrség dolga kideríteni”. Maga Illés Zoltán pedig többek között arról beszélt arról a katasztrófa után, hogy a tározó esetleg túl volt töltve iszappal, és ez okozhatta a bajt.

tovább >>
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!